Viimsi Turvalisuspäev 14.09.2013

Osalesime igaaastasel Viimsi turvalisus- ja infopäeval Viimsi koolimaja ees. Sel aastal korraldasime päästevesti selgapanemise võistluse aja peale. Päeva jooksul kõige kiiremale võistlejale andsime auhinnaks watersport.ee kiirkaatriga sõidu Rohuneemest Aegna saarele ja tagasi 4-le. Võitis ca 10 aastane poiss (kahjuks vanust ei küsinud) Robin, kes sai juba samal päeval Aegnal koos perega ära käija. Robin pani päästevesti selga sa 43 sekundiga. Enamus võistlejad panid päästevesti selga enam kui 1 minut.

Võistluse põhimõte oli näidata, kui keeruline on tegelikult päästevesti selga panna ja panna inimesi mõtlema, et kuidas seda oleks teha kui oled vees ja pead seal vesti selga panema. Kuna praegune seadus lubab paadis/kaatris päästevesti mitte kanda aga see peab kaatris olmeas olema. Soovitame inimestel see siiski selga panna, kuna õnnetuse korral on ilma vestita vette kukkudes äärmiselt raske seda selga saada, veel enam siis leida omale sobiva mõõduga päästevest.

Turvalist meresõitu!

Postitatud rubriiki Määratlemata. Talleta püsiviide. Kommenteerimine ja trackback-viidete lisamine ei ole lubatud.